21 marca w klasie 3a powitaliśmy wiosnę zdrowym śniadaniem. Razowe pieczywo, dobrze wypieczony chleb, wędlina, serek biały i żółty, masło oraz liczne kolorowe warzywne dodatki były podstawą do przygotowania zdrowych, wiosennych kanapek.

Pomysłów na łączenie smaków i kolorów było wiele, wszystkie z wielkim smakiem zostały podczas przerwy śniadaniowej zjedzone.

Później wspólnie zrobiliśmy plastycznie – kolorowy napis WIOSNA.
I tak wiosna zawitała u nas w klasie na dobre.

 

dzieci przy przygotowaniu kanapek

zdrowe kanapki wykonane podczas zajęć

zdrowe kanapki wykonane podczas zajęć

dzieci przy przygotowaniu kanapek

dzieci prezentują napis wiosna

zdrowe kanapki wykonane podczas zajęć

zdrowe kanapki wykonane podczas zajęć

dzieci przy przygotowaniu kanapek

dzieci prezentują napis wiosna

dzieci prezentują napis wiosna